Alla våra tjänster

På våra bibliotek kan du göra en massa olika saker. Här listar vi vad du kan göra och vi berättar hur det fungerar.

Anpassade böcker

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa tryckta böcker. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt talböcker.
Mer om Anpassade böcker

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket.
Mer om Boken kommer

Mina sidor

Du behöver vara inloggad i "Mina sidor" för att bland annat kunna låna om och reservera böcker, ge inköpsförslag och beställa fjärrlån och för att läsa i PressReader hemifrån
Mina sidor

Skaffa bibliotekskort

Att skaffa Bibliotekskort hos oss är gratis. Med ett lånekort kan du låna böcker och streama filmer mm.
Mer om Skaffa bibliotekskort

Reservera böcker

Utlånade medier kan reserveras. En reservation innebär att du ställer dig i kö. Du kan reservera en bok (eller andra medier) antingen direkt i katalogen när du är inloggad på "Mina sidor" eller genom att ta kontakt med biblioteket och be oss göra det.
Mer om Reservera böcker

Lämna inköpsförslag

Här kan du göra inköpsförslag på böcker, cd, filmer eller annat som du tycker biblioteket ska köpa.
Lämna inköpsförslag

Ansökan om fjärrlån

Fjärrlån kallas det när vi lånar in en bok från ett annat bibliotek och lånar ut den till dig. I första hand lånar vi in facklitteratur för studier, men även äldre skönlitteratur som inte längre finns att köpa.
Ansök om fjärrlån

DigidelCenter

I vårt DigidelCenter kan du få hjälp med digitala frågor av vår Digidel-lots. Du kan också låna digital utrustning på biblioteket. Här finns flera stationära datorer och laddstationer att låna på plats. Du kan även låna paddor att använda på plats, mot legitimation. Fråga i disken för mer info.
Mer om DigidelCenter

Datorer, skrivare, kopiering, wifi.

Datorer, skrivare, kopiering, wifi. Hos oss finns det flera datorer för dig som vill surfa på internet, söka i vår bibliotekskatalog eller arbeta i Officepaketet. Har du en egen dator, surfplatta eller smart telefon kan du använda bibliotekets Wifi och surfa obegränsat under ordinarie öppettider. Du får då även tillgång till tjänsten PressReader som tillhandahåller tidningar. Behöver du skriva ut dokument från mobil och dator kan du göra det till självkostnadspris, 3 kr per A-4 utskrift. Det finns även möjligheten att kopiera i färg och andra format till en högre kostnad. Du kan även skanna dokument. Ta kontakt med oss för mer information. Biblioteket tillåter inte att du använder våra datorer för att spela datorspel (med undantag för vissa spel på barndatorn) eller besöka pornografiska eller rasistiska hemsidor. Otillåten användning leder till avstängning. Vi har följande databaser: Alex författarlexikon, som innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen, PressReader, där du kan läsa tidningar och tidskrifter från hela världen. Logga in gör man med sitt lånekort. För att använda PressReader måste du vara uppkopplad på bibliotekets nätverk. Har du appen på din telefon eller surfplatta och loggar in på bibliotekets nätverk kan du fortsätta läsa hemma i 72 timmar.
Mer om Datorer, skrivare, kopiering, wifi.

Böcker på många språk

BIblioteket har böcker på många språk. Saknar du något språk kan vi säkert beställa hem det till dig.
Mer om Böcker på många språk

Tidskrifter

Vi har över 100 tidskrifter och några större dagstidningar samt lokaltidningar. Dessutom erbjuder vi PressReader, digitala tidningar med över 7000 tidningar på 60 språk
Mer om Tidskrifter

Vingåkerslitteratur

Vingåkers bibliotek har en stor samling litteratur om Vingåker och trakterna däromkring.
Mer om Vingåkerslitteratur

Databaser

Vill du läsa senaste numret av en tidning, hitta en artikel eller söka fakta om ett visst ämne? Då kan du använda bibliotekets databaser! Du når alla databaserna från bibliotekets datorer. Många av databaserna kan du även använda hemifrån om du loggar in med bibliotekskortsnummer och pinkod.
Mer om Databaser

Släktforskning

Släktforskning Katrineholm-Flen-Vingåkers släktforskarförening (KFV släktforskarförening) har ett släktforskarrum i bibliotekets lokaler. Där finns tillgång till Arkiv Digital, SVAR, samt ett antal program med mer lokal prägel. För att få tillgång till släktforskardatorn behöver du vara medlem i föreningen KFV. Kontaktperson är Anders Nilsson, 070-609 21 72. Läs mer på KFV Släktforskning. Observera att bibliotekets personal inte hjälper till med själva släktforskandet. Vill du lära dig grunderna måste du själv ta kontakt med något av studieförbunden i kommunen eller släktforskarföreningen.
Mer om Släktforskning

Landsbygdsbibliotekarie

Landsbygdsbibliotekarieprojektet pågår för fjärde året, fram till juni 2022 med medel från Kulturrådet.
Mer om Landsbygdsbibliotekarie

Kontakta biblioteket - Personal

Språk